Arrangementen

ARRANGEMENTEN

Het gemaal is gewoonlijk alleen op zaterdagochtend te bezoeken, maar voor groepen is het mogelijk andere afspraken te maken.

Groepen tot 10 personen kunnen een bezoek brengen voor 25 euro, grotere groepen betalen 50 euro. Hiervoor wordt een rondleiding gegeven, kunnen een aantal verhalen verteld worden en wordt de machine draaiend getoond; de bezoektijd is dan 60 minuten. Bij de machine wordt standaard uitleg gegeven over de werking en over de functie in het waterbeheer.

Daarnaast kan naar keuze verteld worden over de geschiedenis van het gemaal, de geschiedenis in de wijdere omgeving rond het gemaal, de sluis en de betekenis daarvan voor de beurtvaart en Kamerik en de recente geschiedenis rond restauratie en de plannen voor de toekomst.

Op verzoek kan specifiek ingegaan worden op de technische achtergronden van de stoommachine, de ontwikkeling daarvan, het rendement enzovoort; dit vergt enig inzicht in techniek en is niet voor iedereen interessant. Wij vragen hiervoor een extra vrijwillige bijdrage.

Catering

Er kan gezorgd worden voor diverse hapjes en drankjes, deze worden separaat in rekening gebracht.

LET OP, zolang de kolenloods nog niet herbouwd is zijn er geen toiletten!

Alle bedragen komen volledig ten goede aan het gemaal, de vrijwilligers werken allen volledig pro deo.