Dieselgemaal Papekop-Diemerbroek restauratie: nieuw tandwiel monteren, Ruston Hornsby H8 dieselmotor.

Bij de werkzaamheden aan de zuiger kwamen wij er achter dat niet alles wat moet draaien ook draaide. Dus dan maar de kap van de overbrenging er afgehaald, waardoor we er achterkwamen dat het ondertandwiel niet meer aanwezig was. (Zie foto)

Helaas weet niemand waar dat tandwiel gebleven is, maar na veel zoeken is er een adres gevonden van iemand die bekend is met het maken van dit soort tandwiel. Dus die persoon gebeld en na veel uren en weken is het toch goed gekomen en kon het tand wiel op de as gezet worden. (Zie foto).

Na de nodige pakkingen gemaakt te hebben, kon de tandwielkast weer gesloten worden en met de nodige olie gevuld te zijn is dit ook weer gereed gekomen.

Hier zie je dat de onderkap er weer opgezet is, zodat er weer de nodige olie in gedaan kon worden.