Kolenloods deel 2

De voltooiing is nabij, het gebouw is bijna klaar, maar de omgeving en de invulling van de ruimte moeten nog gerealiseerd worden.

Zuidzijde

De buitenzijde moet nog worden aangeaard en de toegang en ruimte tussen loods en gemaal bestraat, maar het totaalbeeld van 1953 is weer een stapje dichterbij.

Noordzijde

De realisatie van de kolenloods werd vooral mogelijk gemaakt door de tomeloze inzet van Frank Lekkerkerker, Kees Schuilenburg, Co de Heer en de sponsoring van Bouwbedrijf Kwakkenbos uit Harmelen. Ook de bijdragen van VHS uit Woerden, Installatie Bedrijf van Lindenberg uit Loenen en van alle vrijwilligers zoals Dirk van Zanten, Hans Bakker, Rien Spek, Aad van der Voort en natuurlijk alle bestaande vrijwilligers van het gemaal waren van grote waarde voor de bouw.

De bezoekersingang, nog zonder de grote schuifdeur

De kolenloods is voorzien van toiletten, inclusief een rolstoeltoilet en een baby-aankleedtafel, en een keuken, met een professionele inrichting. Daar is espresso, cappuccino, latte, gewone koffie, thee, frisdrank standaard beschikbaar. Alcoholische dranken worden niet geschonken. De combi-luchtverwarming en koeling zorgt altijd voor een aangename temperatuur.

De verdere invulling van dit informatie- en ontvangstcentrum zal dit jaar plaatsvinden.